براساس نوشتهی آقای فاطمی مجاهد، دولت بودجهای را برای ارتقاء آبیاری به تحت فشار اختصاص داده و بخشی از این کمکها بلاعوض است. با توجه به کویری بودن منطقهی حسن آباد، چه مقدار از این بودجه به حسن آباد رسیده؟! در حالی که به سرعت مناطق دیگر در حال کنار گذاشتن آبیاری سنتی هستند، کمترین گام برای آبیاری تحت فشار در حسن آباد برداشته نشده!! امیدواریم این محرومیت به خاطر کم همتی مسئولان شهر حسن آباد نباشد.
آبیاری تحت فشار
بهترین راه برای جبران کمبود آب
غلامرضا فاطمی مجاهد
با توجه به موقعیت جغرافیایی کشورمان که در ناحیه خشک و نیمه خشک با بارندگی متوسط 250 میلیمتر در سال قرار دارد و نیاز روز افزون به محصولات کشاورزی برای تامین غذای جمعیت رو به رشد کشور از یک سو و کمبود آب از سوی دیگر، بهره برداری بهینه از آب در اولویتی خاص قرار می گیرد. با نتایج حاصل از صد سال تحقیقات و تجربیات گسترده ی جوامع موفق جهانی، بهترین راه ممکن آبیاری تحت فشار است؛ زیرا آبیاری را تا حدود 85 تا 90 در صد افزایش خواهد داد. در حال حاضر با وجود انکه بیش از سه میلیون هکتار از اراضی کشور مناسب برای اجرای ابیاری تحت فشار می باشد، حدود 800 هزار هکتار از اراضی کشاورزی با آبیاری تحت فشار اجرا شده که 310 هکتار آن در سه سال اخیر بوده.
دولت خدمتگزار با تسهیلاتی که در اختیار کشاورزان قرار داده ـ که یک میلیون و چهار صد هزار تومان آن (در هر هکتار) بلا عوض می باشد ـ گام هایی در این راه برداشته است ولی برای رسیدن به روزی که تمام اراضی کشورمان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شوند عزمی ملی می طلبد. به امید ان روز.